Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Noguerament Bo, els lots de productes gastronòmics de la Noguera

Dos productors més s’incorporen al distintiu.

La varietat de productes permet fer combinacions personalitzades
La varietat de productes permet fer combinacions personalitzades

DIJOUS 21 OCTUBRE 2021

El distintiu alimentari Noguerament Bo va néixer amb l’objectiu de promoure la transformació i la comercialització del producte agroalimentari de la Noguera. La comarca  presenta el PIB del sector agrari més elevat respecte la resta de comarques catalanes. Tot i aquestes dades, hi ha poca transformació agroalimentària i per això s’ha d’incentivar la transformació en l’origen i així aportar-li el valor com a producte final llest per a la seva comercialització.

A més a més de l’objectiu esmentat anteriorment, Noguerament Bo també vol millorar la competitivitat del sector agroalimentari i involucrar les persones productores en la generació de sinergies i la promoció dels productes locals i de qualitat.

Des de l’any 2020, s’han posat a la venda els lots d’aliments sota comanda de Noguerament Bo. El lots gastronòmics contenen productes de diferents empreses com Pla Oví, Alimentació Farràs, Cal Retjo, FructumCat, Cal Blasiet, Lo Pernil de Ponent, Casa Patau, Conill com Cal, Formatgeria de Clua i Pàmies Vitae. Els lots, presentats en una caixa de fusta corporativa, es poden comprar a través dels següents membres del distintiu: Pla Oví d’Algerri, Conill Com Cal de Baldomar (Artesa de Segre), FructumCat de Gerb, Cal Blasiet d’Albesa i Balaguer i Formatgeria de Clua  (Artesa de Segre).

Aquest any 2021, s’han afegit dos membres més a Noguerament Bo en la categoria de vins: el Celler Rubió de Sòls i el Monestir de les Avellanes.

Noguerament Bo és un projecte coordinat pel Consorci GAL Noguera Segrià Nord dins del projecte Gustum liderat per l’Associació Leader de Ponent. El finançament prové del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural i el Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural.

Més informació a www.nogueramentbo.cat