Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Neix “Noguerament Bo”, el distintiu territorial de productes agroalimentaris de la Noguera

DIMARTS 16 OCTUBRE 2018

Avui s'ha presentat el distintiu territorial de productes agroalimentaris de la Noguera “Noguerament Bo” en el marc del projecte Territori de Valor coordinat per Consorci Grup d'Acció Local Noguera Segrià Nord i finançat pel Consell Comarcal de la Noguera, el Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural (FEADER) i el Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya.

Amb el distintiu territorial es vol reforçar el valor afegit d’especial interès dels recursos agroalimentaris de la Noguera identificant-los amb el territori, i alhora posar èmfasi en l'apoderament dels diferents productors agroalimentaris del territori i la generació de sinergies per poder debatre conjuntament les millors fórmules per donar a conèixer els seus productes.

Actualment, els productors adherits al distintiu territorial “Noguerament Bo” són Castell del Remei, Casa Patau, Cal Retjo, Cal Blasiet, Alimentació Farràs, Conill Com Cal, FructumCat, Cal Esmet i Pla Oví. Això no obstant, qualsevol productor interessat a sumar-se a la iniciativa pot adreçar-se al Consorci Grup d'Acció Local Noguera Segrià Nord per saber si compleix els requisits necessaris per adherir-s’hi.

Després de la presentació oficial del distintiu, s’ha lliurat als productors i als representants del DARP i del Consell Comarcal de la Noguera el reglament d’ús acordat en altres reunions, i s’han debatut algunes qüestions relatives a les actuacions que es realitzaran conjuntament entre els productors participants en el projecte. A més, els productors han pogut visualitzar un primer esborrany de la pàgina web i han decidit un seguit d'actuacions per tal de promoure el distintiu i valorar la transformació i la comercialització del producte agroalimentari.