Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

PREGUNTES FREQÜENTS

Només hi poden participar les escoles rurals?
No, el projecte FER està adreçat a les escoles que s'ubiquen en territoris rurals. Aquestes zones estan delimitades com el que popularment es coneix com a zona Leader. En aquest enllaç podeu consultar el territori rural de Catalunya.


Els materials són gratuïts?
Sí, els materials són finançats pel Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural i pel Fons FEADER, per tant són gratuïts tant per mestres com alumnes.


Per què s'està impulsant aquest projecte?
Els territoris rurals són llocs on s'està patint un envelliment de la població i alhora, els i les joves, després d'estudiar, estan prioritzant la ciutat com a residència en comptes del seu lloc d'origen. El despoblament i l'envelliment de la població rural són problemàtiques que cal combatre. Una de les solucions implica crear llocs atractius on viure. És per això que el projecte FER vol mostrar les oportunitats d'aquests territoris i fomentar les habilitats emprenedores dels nens i nenes i així, garantir el futur sostenible de la població rural.


Com puc demanar més informació o bé apuntar l'escola per a realitzar el projecte FER?
Pots posar-te en contacte a través del telèfon 973 448 933 extensió 3 o bé enviar un correu electrònic a leader@noguerasegrianord.cat


Puc demanar una reunió personalitzada per estudiar la situació de l'escola i conèixer més el projecte?
Sí, des de Futurs Emprenedors Rurals ens oferim a explicar i assessorar aquelles escoles interessades a treballar l'emprenedoria a l'aula.


Hi ha suport i seguiment per a les escoles durant la implementació del projecte?
Sí, les escoles poden adreçar-se a coordinació si necessiten suport o materials. A la vegada aquelles escoles que ho desitgin poden apuntar-se a la formació que es gestiona des del Centre de Recursos pedagògics de la Noguera.


A l'escola no disposem de temps per a realitzar la totalitat del projecte, però ens interessa la temàtica de l'emprenedoria. Com ho puc treballar amb FER?
Les lectures del bloc 3 són una oportunitat de donar a conèixer els alumnes les fantàstiques empreses que tenim al món rural. Empreses exitoses que no s'ubiquen a la gran ciutat. Aquestes lectures amb activitats són independents les unes de les altres, per tant es poden seleccionar i treballar per separat. Per a cada lectura, també trobaràs un test Kahoot per acabar la pràctica d'una manera més dinàmica i divertida.
També es pot demanar en préstec el mapa Bee Bot al teu Centre de Recursos de referència i dur a terme la proposta didàctica que s'adjunta.


La nostra escola és molt petita. Puc dur a terme el projecte amb alumnes de diferents edats?
El projecte està dissenyat per implementar-lo en alumnes d'entre 10 i 12 anys. Sí l'escola és molt petita i té una o dues línies i es vol treballar conjuntament és preferible que un 40-50% dels alumnes tinguin l'edat recomanable per tal de portar més la iniciativa i engrescar els més petits. Una altra opció és estudiar el material perquè cada mestre l'adapti a les necessitats de l'aula i per exemple, treballar les lectures.