Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Futurs Emprenedors Rurals present en el màster en Educació en Territori Rurals de la Universitat de Barcelona

DIMECRES 07 ABRIL 2021

El Consorci GAL Noguera Segrià Nord ha estat convidat a participar en una sessió del màster en Educació en Territoris Rurals, coordinat per la Universitat de Barcelona, per explicar el projecte Futurs Emprenedors Rurals. La sessió està inclosa en l’assignatura “L’avaluació de processos i desenvolupament territorial”, i serà la gerent del Consorci GAL Noguera Segrià Nord, Gemma Cortada, qui hi explicarà el projecte FER amb la finalitat de donar-lo a conèixer i generar debat a l’aula entorn a la temàtica de l’emprenedoria en el món rural.

Aquesta és una oportunitat per ensenyar a mestres que tenen la intenció de treballar en els territoris rurals les potencialitats d’aquest projecte d’emprenedoria que s’implementa durant tot el curs escolar 2020-2021 en 23 escoles ubicades en els territoris rurals.

Fins ara han estat més de 3.000 alumnes, gairebé 200 mestres i més de 100 escoles les que han implementat l’emprenedoria de la mà del Projecte FER (Futurs Emprenedors Rurals).

FER (Futurs Emprenedors Rurals) té com a finalitat inculcar la cultura emprenedora a les aules i mostrar les oportunitats d’aquests territoris per tal de generar un futur rural ple d’oportunitats amb negocis rurals. Durant la implementació del projecte a primària, els i les alumnes coneixen iniciatives empresarials del territori, invents, entrevisten emprenedors i emprenedores, i creen el seu projecte empresarial a l’aula en grup sense cap tipus de límit creatiu. Els continguts del projecte es treballen des de diferents àrees com les matemàtiques, la llengua catalana i literatura, educació artística i el coneixement del medi natural social i cultural i treballant habilitats com la creativitat, el treball en equip, el pensament crític, l’organització, etc.

FER està coordinat pel Consorci GAL Noguera Segrià Nord i finançat per fons FEADER i pel Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya. A www.futusemprenedors.cat hi ha disponible el material didàctic i més informació sobre el projecte.