Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Presentació de la guia per tematitzar establiments d'astroturisme i planisferi estel·lar del cel del Montsec

DIMECRES 29 NOVEMBRE 2017

El passat 13 de setembre el Parc Astronòmic del Montsec va acollir la presentació de la Guia per tematitzar establiments d’astroturisme i el Planisferi estel·lar del Cel del Montsec, en el marc del projecte Astroturisme impulsat pel Consorci Grup d’Acció Local Noguera-Segrià Nord i el Consell Comarcal de la Noguera, i finançat pel Fons Europeu d’Ajudes al Desenvolupament Rural (FEADER) i el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) de la Generalitat de Catalunya.

L’acte, presidit per la Sra. Concepció Cañadell, presidenta del Consell Comarcal de la Noguera, el Sr. Josep Vilajoliu, gerent del Parc Astronòmic del Montsec, i la Sra. Gemma Cortada, gerent del Consorci Grup d’Acció Local Noguera-Segrià Nord, va comptar amb l’assistència de les empreses turístiques del territori com a agents de difusió potencial entre el sector del turisme astronòmic.

Durant la visita es va projectar una pel·lícula en 3D a la cúpula de l’observatori que il·lustra de manera didàctica la creació de les estrelles i dels éssers vius, on els assistents van poder descobrir l’apassionant món de l’astronomia de la mà de professionals experts i van observar a ull nu i amb telescopi el cel fosc del Montsec.

Amb la finalitat de generar sinergies entre els agents actius del territori i d’unir esforços entre els diferents projectes que aposten per la dinamització econòmica del territori, aquesta acció també va comptar amb la participació de productors agroalimentaris, joves i comerciants de la comarca, en el marc de les accions de difusió del projecte Territori de Valor per a la valorització dels recursos patrimonials, culturals i històrics, impulsat pel mateix Consorci GAL Noguera-Segrià Nord i el Consell Comarcal de la Noguera, i finançat també pel FEADER i el DARP.