Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Trobada del projecte ODISSEU a Balaguer

DIVENDRES 26 AGOST 2016

El passat 13 de juliol, el Consorci Grup d’Acció Local Noguera- Segrià Nord, va realitzar una jornada de coordinació del Projecte ODISSEU per l’anualitat 2016 a Balaguer.

El Projecte ODISSEU pretén incentivar i facilitar el retorn de joves cap el medi rural a partir de la creació d’un programa que faciliti la seva inserció laboral i que promogui el compromís social dels i les joves amb el seu territori rural d’origen.

La trobada va comptar amb la participació dels responsables del programa a les tres àrees d’actuació, l’Àrea del Pirineu, l’Àrea de Ponent i l’Àrea Terres de l’Ebre i Camp de Tarragona.

En aquesta jornada s’establí el programa d’accions comunes que es duran a terme a tot el territori, com per exemple, l’eina “Retorna” per fomentar el retorn del talent jove, el “Cercle empresa” per posar en contacte els joves amb el món empresarial, i la diagnosi d’incorporació dels joves al sector agrari. També es van concretar les accions concretes adaptades a cadascun dels territoris, les taules de concertació i els contactes amb els instituts d’ensenyament.

L’acció que desenvolupa el GAL Noguera-Segrià Nord té com a objectiu apropar els joves a les empreses i les empreses als joves. Per tant, dins el projecte Arrenca es realitzaran tallers d’habilitats emprenedores dirigits a joves i empresaris del territori, que es complementaran amb la visita dels joves a les empreses que hagin participat en el projecte.