Sessió participativa sobre l’Agenda Rural Catalana a la Noguera i el Segrià Nord
DIMECRES 17 MARÇ 2021
El dia 10 de març, el GAL Noguera Segrià nord va organitzar la primera sessió participativa de l’Agenda Rural Catalana, un procés participatiu impulsat per la Generalitat de Catalunya, obert als territoris rurals per que puguin aportar les seus punts de vista i les seves necessitats per definir l’agenda rural de Catalunya.
La sessió va comptar amb l’assistència de diferents representats d’entitats públiques i privades.
La benvinguda va ser a càrrec del president del GAL Noguera Segrià Nord i del Consell Comarcal de la Noguera, el Sr. Miquel Plensa, que va destacar la trobada com “una oportunitat per consensuar la definició de com ha de ser la Noguera en el futur i que s’ha de basar en les nostres necessitats, en les nostres possibilitats i en les nostres aspiracions per poder viure en una comarca viable a nivell social, econòmic i ambiental”.
Tot seguit, la sessió va ser conduïda i moderada per la gerent del GAL Noguera Segrià Nord, Gemma Cortada. En una primera fase, els assistents van identificar els valors que defineixen el territori rural de la Noguera i el Segrià nord amb atributs com genuïna, diversa, sostenibilitat, natura, espais naturals, entre d’altres aportacions. La sessió va continuar amb el treball sobre els següents àmbits: Persones i Benestar, Repte demogràfic, Sistema Agroalimentari, Innovació, i Dinamització social i econòmica. Aquest treball es va fer mitjançant una eina online per recollir les problemàtiques de cada àmbit treballat i un espai obert de debat per tal d’aportar solucions a les barreres identificades.
Aquesta sessió forma part de les que han organitzar ARCA i els GAL arreu de Catalunya, per formar part del procés Europeu de l’Agenda Rural i aportar la visió de les zones rurals de Catalunya, identificant barreres i proposant solucions als àmbit que es plantegen per a la redacció de l’Agenda Rural Catalana, per tal de ser una part activa en la decisió de com ha de ser el futur del món rural català.
Amb el mateix objectiu, també hi poden participar persones individualment o col·lectiva, associacions i entitats a través de la recollida de propostes disponible a www.agendaruralcat.cat fins al 26 de març.