Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Seguiment i avaluació de l’estratègia 2014-2020 a l’assemblea de l’associació Montsec Turístic

DIMARTS 20 FEBRER 2018

El 12 de febrer del 2018 el Grup d’Acció Local Noguera Segrià Nord va participar a l’assemblea de l’Associació Montsec Turístic, amb l’objectiu de fer el seguiment i avaluació de l’estratègia per al període 2014-2020.

El GAL Noguera Segrià Nord va fer una intervenció per destacar l’associacionisme en el territori i la metodologia Leader que sorgeix fruit d’aquest associacionisme. Impulsar que els agents socioeconòmics s’associïn permet que la metodologia Bottom – Up característica del Leader sigui més efectiva.

L’estratègia del GAL Noguera Segrià Nord pel període de programació 2014-2020 sorgida del procés participatiu elaborat al principi del període, té quatre principals objectius que són fomentar la creació i la consolidació d’empreses en el territori, dinamitzar el turisme, promoure la transformació i comercialització del producte i la implicació dels joves en el desenvolupament territorial i el retorn dels joves al món rural. Per això a més dels ajuts Leader, destinats a emprenedors i empresaris amb la finalitat de desenvolupar inversions en el nostre territori, també desenvolupa projectes de cooperació amb altres GAL per tal d’aconseguir les fites d’aquests objectius. Entre d’altres, Territori de Valor, Gustum, Odisseu, Fer, Cowocat, Start Up...

Tots els projectes es desenvolupen en el marc del Desenvolupament local participatiu Leader en el marc del Programa de Desenvolupament Rural (PDR) de Catalunya 2014-202, i estan finançats pel Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural (FEADER) i el Departament d’Agricultura Ramaderia, Pesca i Alimentació.

En el marc de l’Assemblea de Montsec Turístic es va aprofitar per validar determinades actuacions i projectes que s’han portat a terme per tal d’aconseguir l’objectiu de la dinamització del turisme i seguir les línies d’actuació marcades en l’estratègia.

Així s’ha implementat el projecte Territori de Valor, per tal d’implicar a la població autòctona i incorporar informació turística als establiments oberts al públic, el projecte Astroturisme en el que es van desenvolupar accions de promoció turística i es van crear paquets turístics i es van rebre visites per tal d’afavorir l’intercanvi d’experiències, en el projecte Gustum, s’ha visualitzat els productors agroalimentaris de la Comarca afavorint la creació de sinergies entre el sector turístic i el sector agroalimentari.

Al finalitzar el Grup d’Acció Local va recollir propostes per tal de poder afavorir la competitivitat de les empreses i el desenvolupament econòmic del territori