Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Programa Arrenca: l'IES Almatà visita el CEI, Cerveses Ponent i el Càmping La Noguera de la mà del Consorci GAL Noguera-Segrià Nord i l'Oficina Jove de la Noguera

DIMECRES 29 NOVEMBRE 2017

En el marc del Programa Arrenca per a la cerca d’oportunitats del jovent al territori rural, el passat 17 d’octubre els i les alumnes de Batxillerat i CFGM de Gestió Administrativa de l’IES Almatà van participar en les visites a empreses del territori. En aquesta ocasió van visitar el Centre d’Empreses Innovadores (CEI) de Balaguer, l’empresa Cerveses de Ponent de Seró i el Càmping La Noguera de Sant Llorenç de Montgai.

Al CEI de Balaguer els alumnes van poder conèixer aquesta iniciativa, que ofereix a les persones emprenedores un espai on començar la seva activitat empresarial en un entorn que afavoreixi el seu desenvolupament i consolidació, aprofitant els beneficis que ofereix el model de coworking o treball cooperatiu. Així mateix, l’empresa Sitcons que està establerta al CEI, va presentar als alumnes els serveis que ofereix en els àmbits de l’entreteniment interactiu amb la creació de videojocs, de la publicitat, de les simulacions o de les impressions en 3 dimensions.

D’altra banda, en la visita a l’empresa Cerveses de Ponent situada a Seró, els alumnes van conèixer una iniciativa empresarial que va néixer fa aproximadament 6 anys de la mà de dos joves del territori llicenciats en enginyeria agrònoma que arrel del seu interès en l’elaboració de la cervesa artesanal van apostar per especialitzar-s’hi i fundar una petita empresa que a dia d’avui ja s’ha fet un renom en el sector i que permet que aquests joves empresaris tinguin oportunitats reals de desenvolupament professional al territori rural.

Finalment, els joves van visitar el Càmping La Noguera situat a Sant Llorenç de Montgai, una empresa amb trajectòria familiar que en la seva segona generació ha fet una aposta decidida pel creixement i la diversificació de serveis. L’empresa, que ofereix serveis d’allotjament turístic en bungalows, acampada, caravanes i fins i tot el nou model d’acampada “de luxe” conegut amb el terme glamping, ofereix més d’una trentena de llocs de treball en temporada mitjana i alta. Així mateix, l’empresa també té un atractiu servei de restauració i diferents serveis d’oci i natura en l’entorn privilegiat en què es troba.

El programa Arrenca està impulsat pel Consorci GAL Noguera-Segrià Nord, el Consell Comarcal de la Noguera i l’Oficina Jove, i forma part del projecte Odisseu per al retorn dels joves al món rural, finançat pel Fons Europeu d’Ajudes al Desenvolupament Rural i el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya.