Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Presentació de la plataforma Viure a Rural a Barcelona

DIMECRES 17 DESEMBRE 2014

El passat 14 de setembre el Consorci Grup d’Acció Local Noguera-Segrià Nord va participar a la presentació de la plataforma virtual Viure a Rural a Barcelona.

Es tracta d’una plataforma web que pretén donar a conèixer les comarques rurals Leader de Catalunya i visualitzar-ne les oportunitats que ofereixen per viure-hi i treballar-hi, al marge del concepte habitual de destinació turística. Està disponible a través de l’adreça web https://viurearural.cat/ on es pot consultar informació pràctica respecte la ubicació i les dades bàsiques de contacte dels principals serveis públics en habitatge, salut, educació, treball i emprenedoria, medi ambient i mobilitat, cultura, lleure i esports.  

La presentació va comptar amb la participació del Sr. Oriol Anson, director general de Desenvolupament Rural del DARP; el Sr. Jesús Fierro, president del Consorci GAL Alt Urgell i Cerdanya (CAUC); el Sr. Ramon Moliner, vicepresident del CAUC, i la Sra. Mireia Font, gerent del CAUC. A continuació es va desenvolupar la taula d’experiències “Com desenvolupar un projecte professional i personal al món rural”, moderada pel periodista de TV3 Lluís Marquina i en la qual van participar representants de diferents iniciatives rurals, com el pilot d’Oliana Isidre Esteve, la pastora de Llessuí Anna Plana o el cuiner del restaurant Cal Xesc de Gombrèn premiat amb una Estrella Michelin, Francesc Rovira.

Aquesta plataforma s’emmarca dins el projecte Odisseu per al retorn dels joves al món rural del qual formen part els Grups Leader de Catalunya, i està finançat pel Fons Europeu d’Ajudes al Desenvolupament Rural (FEADER) i el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) de la Generalitat de Catalunya.