Presentació catàleg Agroalimentari de La Noguera
DIJOUS 31 AGOST 2017
El Consorci Grup d’Acció Local Noguera-Segrià Nord i el Consell Comarcal de la Noguera van organitzar el dimarts 29 d’agost la presentació del catàleg agroalimentari Gustum, al Celler Rubió de Sòls, al poble de Rubió de Baix (Foradada).
A l’acte hi van assistir els productors agroalimentaris participants en el catàleg; Concepció Cañadell, presidenta del Consell Comarcal de la Noguera i del Consorci Grup d’Acció Local Noguera Segrià-Nord, i també Ildefons Mateu, cap de l’Oficina Comarcal de la Noguera que van manifestar la voluntat d’aquestes administracions de posar en valor els productes agroalimentaris i la importància de reforçar el nostre sector agroalimentari.
El catàleg agroalimentari de la Noguera és el resultat de la participació de diversos productors agroalimentaris de la comarca, on classificats segons la categoria dels seus productes, s’indiquen les seves dades de contacte, fotografies... i a més, un codi QR, cosa que permet accedir a la seva pàgina web.
La finalitat de la presentació era mostrar el maridatge perfecte entre els productes agroalimentaris de la zona, tan variats com ara el vi, el pa, l’oli, el formatge, les carns, entre altres. Es va fer un tast de productes alimentaris d’alguns dels productors que apareixen al Catàleg Agroalimentari de la Noguera.
Aquesta acció s’emmarca en el projecte Gustum de Cooperació entre grups d’Acció Local de Catalunya i està finançat pel Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya (DARP).
El projecte Gustum és un projecte de cooperació interterritorial que té com a objectiu fomentar el desenvolupament rural a través de la promoció dels productes agroalimentaris de qualitat que es produeixen al territori i de la seva sinèrgia amb la restauració, el turisme i el comerç.
A més a més, de manera pionera, aquest estiu el Consorci Grup d’Acció Local Noguera- Segrià Nord ha comptat amb la presència de dues estudiants universitàries dins del Practicum Odisseu Jove que impulsa el retorn dels joves universitaris al món rural una vegada han finalitzat els seus estudis universitaris.
Amb l’experiència d’aquest any, el Consorci també busca la continuïtat del programa i, per tant, que en els propers anys més joves del territori s’hi sumin.