Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Oberta la convocatòria 2021 dels ajuts Leader per a la creació, ampliació i millora d'empreses

El termini per sol·licitar-los finalitza el 30 de novembre de 2021.

DILLUNS 25 OCTUBRE 2021

Les persones físiques o jurídiques interessades en crear, ampliar o millorar el seu negoci ja poden sol·licitar les subvencions Leader. El termini màxim per presentar la sol·licitud és el 30 de novembre de 2021.

Els ajuts, gestionats pel Consorci GAL Noguera Segrià Nord, corresponen a la zona de la Noguera i sis municipis del Segrià nord: Alfarràs, Alguaire, Corbins, Vilanova de la Barca, la Portella i Almenar. Aquests ajuts estan orientats a empreses, emprenedors i emprenedores que vulguin invertir empresarialment en negocis de serveis, turístics, de transformació agroalimentària, comerços, serveis a la població i indústries. Les inversions subvencionables inclouen obra civil i instal·lacions, equipaments, maquinària, mobiliari i honoraris tècnics de projectes d'execució d'obra. L’import mínim de la inversió elegible que es realitza ha de ser de 12.000 euros sense IVA i l’import de l’ajut pot oscil·lar entre un 20% i un 40% de les despeses elegibles.

Les entitats públiques del territori també poden demanar ajuts enfocats a la recuperació del patrimoni cultural i natural, infraestructures públiques per a la mitigació del canvi climàtic i infraestructures que generin activitat econòmica i ocupació.

Des del GAL Noguera Segrià Nord s’estan realitzant diverses sessions informatives en línia. Les dates previstes per a les següents sessions són:

-  29 d’octubre de 2021 a les 12.00 h,

- 11 de novembre de 2021 a les 12.00 h,

- 16 de novembre de 2021 a les 13.00 h,

-  22 de novembre de 2021 a les 10.00 h.

Les persones interessades a connectar-s’hi poden inscriure-s’hi a través de l’apartat “Sessions informatives ajuts Leader” de la pàgina web www.noguerasegrianord.cat. A través de la pàgina web també es pot consultar la resolució, les bases dels ajuts o la documentació que cal presentar.

Els ajuts del programa Leader estan cofinançats pel Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació i pel Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural. Aquest programa té com a objectiu fomentar la diversificació econòmica i el desenvolupament en els territoris rurals, amb la creació, ampliació i millora de les activitats econòmiques, per mantenir les característiques del món rural i a la vegada millorar la seva qualitat de vida.

Per a qualsevol consulta podeu enviar un correu electrònic a leader@noguerasegrianord.cat o bé trucar al 973 448 933.