Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Oberta la convocatòria 2020 dels ajuts Leader per a la creació, ampliació i millora d'empreses

El termini màxim per presentar la sol·licitud és el 30 de novembre de 2020.

DIUMENGE 18 OCTUBRE 2020

Les persones físiques o jurídiques interessades a crear, ampliar o millorar el seu negoci ja poden sol·licitar les subvencions Leader, i el termini màxim per presentar la sol·licitud és el 30 de novembre de 2020.

Els ajuts, gestionats pel Consorci GAL Noguera Segrià Nord, corresponen als municipis de la Noguera i sis municipis del Segrià nord: Alfarràs, Alguaire, Corbins, Vilanova de la Barca, la Portella i Almenar. Aquets ajuts estan orientats a empreses, emprenedors i emprenedores que vulguin invertir empresarialment en negocis de serveis, turístics, de transformació agroalimentària, comerços, serveis a la població i indústries. Les inversions subvencionables inclouen obra civil i instal·lacions, equipaments, maquinària i mobiliari i honoraris tècnics de projectes d'execució d'obra. L’import mínim de la inversió elegible que es realitza ha de ser de 12.000 euros sense IVA i l’import de l’ajust pot oscil·lar entre un 20% i un 40% de les despeses elegibles.

Des del GAL Noguera Segrià nord s’estan realitzant diverses sessions informatives online. Les dates previstes per a les següents sessions són el 23 d’octubre de 2020 a les 10.00h, el 2 de novembre de 2020 a les 12.00h i el dia 11 de novembre de 2020 a les 10.00h. Les persones interessades poden realitzar la inscripció a través de l’apartat “Sessions informatives ajuts Leader” de la pàgina web www.noguerasegrianord.cat. A través de la pàgina web també es pot consultar la resolució, les bases dels ajuts o la documentació que cal presentar.

Els ajuts del programa Leader estan cofinançats pel Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació i pel Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural. Aquest programa té com a objectiu fomentar la diversificació econòmica i el desenvolupament en els territoris rurals, amb la creació, ampliació i millora de les activitats econòmiques, per mantenir les característiques del món rural i a la vegada millorar la seva qualitat de vida.

Per a qualsevol consulta poden enviar un correu electrònic a leader@noguerasegrianord.cat o bé trucar al 973 448 933.