Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Oberta la convocatòria 2018 dels ajuts Leader per a la creació, ampliació i millora d'empreses

DILLUNS 17 SETEMBRE 2018

A partir del dilluns 17 de setembre ja es poden sol·licitar les subvencions Leader per crear, ampliar i millorar les empreses situades a qualsevol municipi de la Noguera i a Alfarràs, Almenar, Alguaire, Corbins, la Portella i Vilanova de la Barca. El termini màxim de presentació de sol·licituds s’acaba el dia 17 d’octubre.

Aquests ajuts, que gestiona el Consorci GAL Noguera Segrià Nord, estan orientats a empreses, emprenedors i emprenedores que vulguin invertir empresarialment en negocis de serveis, turístics, de transformació agroalimentària, comerços, serveis a la població i indústries. Les inversions elegibles han de ser com a mínim de 12.000 euros sense IVA i l'import de l'ajut pot ser entre un 20% i un 40% de les despeses elegibles. Dins de les inversions subvencionables s'inclou l'obra civil i les instal·lacions, equipaments, maquinària i mobiliari i honoraris tècnics de projectes d'execució d'obra.

El GAL Noguera Segrià Nord disposa d'un servei d'atenció personalitzada per a totes les persones que vulguin emprendre o ampliar la seva empresa. Per a qualsevol consulta es poden adreçar a les oficines del Consorci GAL Noguera Segrià Nord, situades al Consell Comarcal de la Noguera, o bé trucar al 973 448 933.

A més a més, el 27 de setembre a la 13.00h es durà a terme una jornada informativa al Consell Comarcal de la Noguera, a la qual cal inscriure’s prèviament. Aquesta sessió se suma a les altres tres que ja s’ha fet a Balaguer, Os de Balaguer i Térmens.

Els ajuts del programa Leader estan cofinançats pel Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació i pel Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural. Aquest programa té com a objectiu fomentar la diversificació econòmica i el desenvolupament en els territoris rurals, amb la creació, ampliació i millora de les activitats econòmiques, per mantenir les característiques del món rural i a la vegada millorar la seva qualitat de vida.