Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Red Rural Nacional selecciona el programa Arrenca de la Noguera com a projecte de bones pràctiques

DIJOUS 11 JULIOL 2019

La Red Rural Nacional, plataforma que aglutina diferents agents de desenvolupament de territoris rurals, va realitzar una recopilació de bones pràctiques en el marc de tot el Programa de Desenvolupament Rural 2014-2020, 10 de les 34 bones pràctiques recollides són coordinades i implementades per agents catalans, 3 de les quals són liderades des del GAL Noguera Segrià Nord: FER.CAT, Noguerament Bo i Arrenca.

FER.CAT: Ensenyant a emprendre a les escoles del món rural, és un projecte de cooperació multilingüe (català, castellà, aranès, estonià i anglès) que fomenta les vocacions emprenedores entre l’alumnat de cicle superior d’educació primària posant en valor les oportunitats del seu territori.

Noguerament Bo és el distintiu agroalimentari que identifica i promociona els productes agroalimentaris produïts o elaborats, transformats i envasats en l’àmbit territorial de la comarca de la Noguera.

L’Arrenca, per a la cerca d’oportunitats en el territori rural, és un programa coordinat per l’Oficina Jove del Consell Comarcal de la Noguera i el Grup d’Acció Local Noguera Segrià Nord dirigit a estudiants de batxillerat i cicles formatius, així com també a empreses rurals, amb l’objectiu que els i les joves identifiquin i analitzin les possibilitats que ofereixen les empreses de la comarca, moltes d’elles pioneres en el seu sector, i així poder orientar el seu futur amb garanties i minimitzar la tendència a la despoblació que pateixen les zones rurals.

D’aquestes 34 bones pràctiques recollides, el passat dia 2 de juliol es va realitzar la jornada de la Red Rural Nacional “Presentació de bones pràctiques dels programes de desenvolupament rural” a Madrid amb diferents agents estatals, en la qual es van presentar 8 bones pràctiques per tal de poder-les difondre i buscar sinèrgies amb altes agents del territori, entre les quals trobem l’Arrenca.

L’objectiu de la jornada, que s’adreçava a membres de la Red Rural Nacional i a Grups d’Acció Local, era generar un espai de trobada i aprenentatge amb exposicions de projectes de diferents territoris i posant en valor les experiències relacionades amb l’entorn rural, implementades el marc del PDR/PNDR del període de programació 2014-2020.

El proper mes de setembre començarà la setena edició del programa Arrenca amb tallers sobre lideratge, emprenedoria, màrqueting, etc., així com visites a empreses del territori. Les inscripcions estaran disponibles a www.noguerasegrianord a partir del mes de setembre. A més a més, actualment s’està treballant en crear una web exclusiva del projecte.

El programa Arrenca forma part del projecte de cooperació Odisseu per al retorn dels joves al món rural, finançat pel Fons Europeu d’Ajudes al Desenvolupament Rural (FEADER) de la Unió Europea i el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació.