Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Cúpula Gustum arriba a la Noguera i el Segrià Nord

DIMARTS 09 OCTUBRE 2018

El Grup d’Acció Local Noguera Segrià Nord ha organitzat l’activitat educativa de la Cúpula Gustum en sis escoles del territori per tal de sensibilitzar la població local de la importància de la tasca de les persones que produeixen aliments a casa nostra.

La Cúpula és un espai inflable i semiesfèric que mostra els alumnes de les escoles una experiència visual immersiva per saber més sobre la nostra dieta i les zones rurals on s’elaboren productes que consumim dia a dia. Està adreçat principalment a alumnes de Cicle Mitjà i Superior de Primària. El projecte està compost per 3 recursos didàctics: la Cúpula, els jocs col·lectius i la guia didàctica, que permeten donar a conèixer i valorar la producció agroalimentària de l’àmbit rural, difondre els productes que s’hi elaboren, el paisatge que generen i quin impacte té el consum d’aquests en la nostra economia i tradicions. 

El dia 5 d’octubre hi va haver la primera visita a l’escola de Pinyana, i continuen el 9 d’octubre a l’escola Salvador Espriu de Vallfogona de Balaguer, el dia 10 a l’escola de Ponts, el dia 25 a Els Planells d’Artesa de Segre, el 26 a l’escola d’Almenar i finalitzen el 29 d’octubre a l’Escola Alba de Corbins.

Aquest projecte s’emmarca dins del projecte de cooperació Gustum, coordinat pel grup d’acció local Leader Ponent, en el qual participa el Consorci Grup d’Acció Local Noguera Segrià Nord, ubicat al Consell Comarcal de la Noguera, conjuntament amb tots els Grups d’Acció Local de Catalunya, i està finançat pel Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya i fons europeus FEADER.

Per a més informació: https://www.gustum.org/