Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La cúpula Gustum arriba a Balaguer

El Consorci GAL Noguera Segrià Nord participa en el projecte Gustum

DIVENDRES 16 FEBRER 2018

Els propers dies 22 i 23 de febrer, la Cúpula Gustum s’instal·larà al col·legi Àngel Guimerà de Balaguer, i serà visitada per alumnes del cicle superior d’educació primària de totes les escoles de la ciutat.

La Cúpula Gustum és un projecte educatiu que té com a objectiu donar valor al producte agroalimentari produït al territori i apropar els alumnes de cicle mitjà i superior al món rural i ensenyar-los com es produeixen els principals aliments. La cúpula Gustum té contingut audiovisual 360º immersiu, gràcies al qual els nens i nenes podran submergir-se dins un forn de pa, sentir caure la llet acabada de munyir o deixar-se envoltar pel primer raig d’oli d’oliva verge extra, una experiència vivencial que els ajudarà a entendre que és molt important conèixer per qui i com son produïts els aliments que consumim diàriament.

Aquest projecte educatiu s’emmarca dins del projecte de cooperació Gustum, en el qual participa el Consorci Grup d’Acció Local Noguera Segrià Nord amb tots els Grups d’Acció Local de Catalunya. Projectes com aquest ajuden els productors a continuar  treballant i vivint en l’entorn rural, i així mantenir l’equilibri  territorial. Es tracta d’un projecte finançat pel Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació i fons europeus FEADER.

El Grup d’Acció Local Noguera Segrià Nord, conjuntament amb el Consell Comarcal de la Noguera, dins del marc del projecte Gustum també ha elaborat materials promocionals dels productors locals, com una guia i un catàleg agroalimentari de la Noguera.