Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Jornada: Lideratge juvenil en l'empresa rural

DIMECRES 04 NOVEMBRE 2015

La jornada del dia 12 de novembre preveu treballar el lideratge en l'empresa rural, amb l'objectiu de poder treure el líder que tothom porta dins.

Un líder mou un projecte, diversos líders, fan que els projectes s'impulsin els uns als altres i augmentin així les seves possibilitats d'èxit.

En els territoris rurals com el nostre, no hi ha projectes de masses, sinó que hi ha projectes que són la suma de diversos projectes petits,  aquesta característica es la que ens dona la vitalitat i la identitat com a territori, i d'aquí la importància de poder donar eines als líders que tenim en el present, els empresaris, i la de preparar als lider del futur, els joves.
Amb aquesta jornada s'intentarà motivar als joves  per tal que liderin projectes que contribueixin al seu desenvolupament món rural, i els motivi a retornar.

En els territoris rurals es necessiten de joves capaços de liderar el seu projecte, ja que el desenvolupament dels territoris rurals s'aconseguirà amb la suma de diferents projectes liderats per gent del territori, i que s'ajudin els uns als altres per poder així aconseguir un desenvolupament econòmic i social òptim per a les poblacions rurals.

El projecte Arranca està organitzat per l'Oficina Jove de la Noguera i el Grup d'Acció Local Noguera - Segrià Nord, amb el suport del Departament d'Agricultura Ramaderia, Pesca i Alimentació i del Consell Comarcal de la Noguera.
En aquesta edició s'han programat 4 jornades totes encaminades a capacitar el jovent i l'empresariat de la comarca per tal de poder liderar els projectes econòmics del territori.
La primera, el dia 4 de novembre a les 17.00 h a Lapallavacara, és un taller per descobrir i potenciar les habilitats emprenedores dels participants i que els permetin desenvolupar i millorar la seva iniciativa.

La jornada del dia 12 de novembre preveu treballar el lideratge en l'empresa rural amb l'objectiu de poder aflorar el líder que tothom porta a dins. En els territoris rurals, com el nostre, no hi ha grans projectes de masses, sinó que és la suma de tots els petits projectes allò que ens dóna la vitalitat i la identitat com a territori. D'aquí la importància de poder donar eines per aconseguir-ho als líders del present, als empresaris, i preparar els líders del futur i els joves.
La tercera jornada està vinculada amb la propera la convocatòria dels ajuts Leader per a inversions en la creació i consolidació d'empreses en el territori rural. Es farà el dia 25 de novembre i tractarà la fiscalitat del creixement empresarial per tal que els empresaris i els emprenedors de la Noguera i dels municipis d'Alguaire, Alfarràs, Almenar, Corbins, la Portella i Vilanova de la Barca tinguin la màxima informació pel que fa referència a les inversions.
Per cloure el projecte Arranca, el dia 10 de desembre s'ha programat una jornada de visites a diverses empreses del territori, en la qual joves i empresaris tindran l'oportunitat de conèixer-se més estretament i de compartir experiències.

Per assistir a les jornades és convenient inscriure's a l'Oficina Jove de la Noguera (tel. 973 447 570 - noguera@oficinajove.cat) o al Consell Comarcal de la Noguera - Grup d'Acció Local Noguera Segrià Nord (tel. 973 448 933 / extensió 3 - leader@noguerasegrianord.cat).
La inscripció pot ser per a totes les sessions o sessions independents.
Per a qualsevol dubte o aclariment no dubteu a posar-vos en contacte amb nosaltres.