Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Jornada formativa “Agents d’innovació territorials”

Aquesta acció s'organitza dins del projecte Start Up Rural

DIJOUS 15 FEBRER 2018

Dimarts 13 de febrer el Consorci Grup d’Acció Local Noguera Segrià Nord va participar  en la sessió formativa “Agents d’innovació territorials” dins del projecte de cooperació “Start-up Rural”, organitzada a Solsona per l’Agència per la Competitivitat de l’Empresa (ACCIÓ) de la Generalitat de Catalunya amb la col·laboració de l’Associació d'Iniciatives Rurals de Catalunya (ARCA).

Adreçada als Grups d’Acció Local de Catalunya (GAL), ACCIÓ van explicar-los els programes en assessorament i innovació que desenvolupa per a les empreses de territoris rurals, i van buscar conjuntament possibles punts de col·laboració entre ACCIÓ i els diferents GAL per poder implementar aquests programes i així poder donar suport a les empreses del món rural per tal que esdevinguin més competitives, ja que  des d’ACCIÓ consideren que els GAL han de jugar un paper clau en el desenvolupament rural com a màxims coneixedors dels seus territoris i bons avaluadors de les seves possibilitats.

Els diferents blocs en el quals es va dividir la jornada van ser: Innovació, Sistematització, Prepara’t i Eines innovació d’ACCIÓ, que van combinar teoria i informació, amb pràctica i treball en grup.

Un exemple dels diferents programes que els GAL poden proposar a les empreses dels seus territoris és “Prepara’t per innovar”, un servei d’assessorament que té com a objectiu reforçar la proposta de valor de l’empresa i ajudar-la a ser més competitiva, posant en valor les capacitats internes i identificant oportunitats de millora.

Aquests programes estan subvencionats en el marc de projectes europeus, que permeten a les empreses del món rural complementar els ajuts LEADER, destinats a inversió, amb altres ajuts per a empreses dirigits a assessorament i innovació.

Per poder demanar aquests ajuts, cal contactar amb el Consorci Grup d’Acció Local Noguera Segrià Nord, ubicat al Consell Comarcal de la Noguera (tel.973 448 933, c/e leader@noguerasegrianord.cat).