Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Jornada: Com poden començar a exportar les empreses agroalimentàries

DIJOUS 18 MAIG 2017

El passat dia 10 de maig al Consell Comarcal de la Noguera va tenir lloc la jornada “Com començar a exportar per part de les empreses agroalimentàries” organitzada pel Consorci Grup d’Acció Local Noguera Segrià Nord en el marc del PATT del Departament d’Agricultura Ramaderia, Pesca i Alimentació, en la qual van participar una dotzena de productors agroalimentaris d’arreu de Catalunya.

“Com,  Per què i Quan és millor exportar” van ser les preguntes exposades per la ponent Sara Garcia,  i l’exemple d’un cas real amb èxit per la segona ponent Esther Tusal.

El món canvia constantment i dins del sector agroalimentari les innovacions són contínues; estar al dia de les tendències que hi ha més enllà de les nostres fronteres, farà que les empreses millorin la qualitat dels productes i diversifiquin el risc de la demanda nacional.

Els riscos més comuns a la iniciació en l’exportació són la falta d’experiència, llançar-s’hi sense reflexionar, no tenir en compte la capacitat de l’empresa i no preveure la inversió de recursos necessaris tant econòmics com d’equip humà. La ponent va insistir molt que per exportar cal preparar-se en tots els àmbits, i disposar de finançament, tenir un equip  humà preparat i un producte consolidat és essencial per obtenir l’èxit. Però aquest resultat beneficiós no sempre és ràpid. En les decisions importants a prendre caldrà tenir en compte l’estudi de mercat i una anàlisi DAFO (debilitats, amenaces, fortaleses i oportunitats), que ens facilitarà determinar els països on exportar i quins coneixements culturals i lingüístics hem de tenir en compte.

El cas d’èxit en l’exportació que es va exposar en la jornada, va aconsellar ser constants, no perdre el nord i sobretot dedicar temps a elaborar un bon pla d’empresa del negoci, així com un pla d’exportació molt detallat.