Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Futurs Emprenedors Rurals tradueix a l’aranès els relats d’empreses de la Catalunya Rural

FER és un projecte d’emprenedoria per a les escoles ubicades en territoris rurals

DILLUNS 12 ABRIL 2021

Els materials didàctics del projecte FER ja es poden treballar tots en aranès. Els blocs 1 i 2 “Quina bona idea” i “Els reptes de FER” ja estaven disponibles per treballar-los en aranès i recentment s’ha finalitzat la traducció del bloc 3 “Històries d’empreses de la Catalunya Rural”. Aquest tercer bloc conté 21 històries reals d’iniciatives empresarials exitoses de la Catalunya Rural, visibilitzant així les oportunitats d’aquests territoris.

La col·laboració del Departament de Cultura e Lengua deth Conselh Generau d'Aran ha fet possible la traducció dels materials per tal que les escoles que ho desitgin puguin treballar el projecte en aquesta llengua. Actualment, els materials del projecte estan disponibles en català, castellà, aranès, estonià i anglès.

El projecte FER (Futurs Emprenedors Rurals) es va posar en marxa l’any 2016 per fomentar les vocacions emprenedores entre l'alumnat de 5è i 6è d'Educació Primària de les escoles ubicades en territoris rurals. Entre els objectius del projecte destaca despertar el talent emprenedor entre els infants, facilitar la cerca d'oportunitats i aprofitament de recursos del món rural, difondre la cultura emprenedora a les escoles i incorporar valors relacionats amb l'emprenedoria, fomentar el treball en equip, el debat i les relacions, i introduir de formà bàsica la cultura financera a les escoles. El projecte FER proporciona a les escoles material didàctic per a l’alumnat i la guia de mestre/a. Durant tot el curs escolar, s’ofereix assessorament al mestre/a mitjançant un grup de treball en línia coordinat en col·laboració amb el Centre de Recursos Pedagògics de la Noguera.

El projecte està coordinat pel Consorci GAL Noguera Segrià Nord i finançat pel fons FEADER i pel Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya.

Qualsevol escola ubicada en un territori rural interessada a implementar el projecte a l’escola pot consultar la web www.futursemprenedors.cat per a més informació o bé trucar al telèfon 973 448 933 ext.3.