Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Finalitza el cicle de conferències Noguera Rural: Empreses amb Futur

DILLUNS 01 JUNY 2015

El dia 26 de maig va finalitzar el cicle de conferències Noguera Rural: Empreses amb futur, amb una Jornada tècnica del Pla Anual de Transferència Tecnològica del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural.

En aquesta jornada es va posar de relleu l'oportunitat que suposen les xarxes socials pels petits productors i negocis rurals. En el món digital és tan important el fet de ser-hi present, com la manera de comunicar-nos-hi. Per això durant la sessió es van treballar tant les eines relatives a les noves tecnologies com la manera d'arribar millor al nostre consumidor final.

Aquesta conferència es va fer al Castell d'Os de Balaguer, on hi ha ubicat el museu de les campanes, i va finalitzar amb un tast de productes de la població: vi, torrons, mel i pa amb oli.

En el decurs d'aquest cicle de conferències s'ha obert el procés participatiu per elaborar l'estratègia de desenvolupament del territori del Grup d'Acció Local Noguera - Segrià Nord, per recollir aportacions dels diferents col·lectius participants. En aquest sentit, s'han fet entrevistes i taules de treball, com la que va tenir lloc el dia 27 de maig que va reunir empresaris i agents clau de tots els sectors, en la qual va prendre força el concepte "territori de valor" i la necessitat que prenguin consciència d'aquest concepte tant les persones que hi vivim i treballem com la gent de fora.

A partir de la consideració que tothom qui viu en el món rural pot aportar idees per contribuir al seu desenvolupament, actualment continua oberta la participació a través d'una enquesta en línia, Procès participatiu elaboració estratègia 2014-2020 opinions que seran tractades pel grup motor en les jornades que tenen previstes per al mes de juny.


El cicle de conferències Noguera Rural ha estat organitzat pel Consell Comarcal de la Noguera, a través de l'Àrea de Joventut, el Servei d'Informació i Atenció a la Dona, i el Consorci Grup d'Acció Local Noguera-Segrià Nord (programa Leader), amb la col·laboració del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural de la Generalitat de Catalunya.