Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Estratègia del GAL Noguera - Segrià Nord per al període 2014-2020

DIMARTS 14 JULIOL 2015

El Grup d'Acció Local Noguera - Segrià Nord ha presentat l'estratègia de desenvolupament local participatiu per al proper període 2014-2020 al Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació.

Amb la presentació de l'estratègia conclou el procés participatiu iniciat a principis del 2015 per tal de definir la missió, els objectius i les línies d'actuació del territori Noguera - Segrià Nord per al proper període 2014-2020.


Per elaborar l'estratègia de desenvolupament local participatiu s'han realitzat un seguit d'actuacions per garantir la participació real i efectiva dels diferents sectors de la població, perquè tots aquells que emprenen, creixen, viuen i treballen en el territori hagin pogut aportar la seva opinió per contribuir al seu desenvolupament.

Una d'aquestes actuacions ha estat fer entrevistes individuals amb els agents clau del territori, que també han estat convidats a participar i donar la seva opinió en les sessions grupals realitzades els dies 27 de maig, 5 de juny i 12 de juny. Els agents clau han estat un grup de 50 persones en el qual hi havia agents socioeconòmics, empresaris, beneficiaris dels ajuts Leader i altres empreses que no van poder optar a les ajudes, però que amb el seu esforç igualment contribueixen al desenvolupament del territtori, joves, dones, cooperatives, autoritats locals, associacions mediambientals, altres associacions del territori, representants juvenils i dels serveis educatius, el Servei d'Atenció i Informació a la Dona de la Noguera i representants dels diferents sectors econòmics del territori, en especial els productors agroalimentaris i el sector turístic. Els agents clau, a més d'aportar els seus coneixements i la seva opinió en profunditat, han estat els encarregats d'analitzar les opinions recollides en les actuacions de màxima representativitat, com l'enquesta en línia a la qual ha pogut accedir i contestar tota la població del territori.

Posar en valor el territori ha estat el fil conductor que ha desenvolupat tota l'estratègia del territori, així la població ha fixat com a objectius principals treballar per a la creació i la consolidació de les empreses del territori, dinamitzar el turisme, fomentar la transformació i comercialització del producte agroalimentari del territori i implicar la joventut en el desenvolupament del territori.

Si en voleu més informació, adreceu-vos al Consell Comarcal de la Noguera, tel. 973 448 933 (ext. 3 - programa Leader), o al c/e leader@noguerasegrianord.cat.