Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

En marxa el programa Arrenca 2017

DIMECRES 29 NOVEMBRE 2017

El passat 21 de setembre es va posar en marxa una nova edició del programa Arrenca per a la cerca d'oportunitats laborals dels joves al món rural, adreçat a joves de Batxillerat i Cicles Formatius i a empresaris de la comarca.

En una primera fase, el programa ofereix a joves i empresaris diverses jornades formatives orientades a la millora de les competències en gestió empresarial, com per exemple les habilitats comunicatives, el lideratge, l’ús de les noves tecnologies de la informació i la comunicació o el desenvolupament d’una marca personal diferenciadora. En una segona fase, els joves tenen l’oportunitat de visitar diverses empreses del territori amb l’objectiu de conèixer de primera mà exemples d’èxit empresarial a la comarca i així generar inquietuds emprenedores o reconèixer oportunitats laborals qualificades al món rural. D’aquesta manera, el programa Arrenca aposta per la creació de vincles entre el teixit empresarial i el col·lectiu jove que formarà part del futur professional i emprenedor del territori.

El programa Arrenca està impulsat pel Consorci Grup d’Acció Local Noguera-Segrià Nord, l’Oficina Jove de la Noguera i el Consell Comarcal de la Noguera, i forma part del projecte de cooperació Odisseu per al retorn dels joves al món rural, finançat pel Fons Europeu d’Ajudes al Desenvolupament Rural (FEADER) i el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) de la Generalitat de Catalunya. Juntament amb altres accions del projecte Odisseu, el programa Arrenca té l’objectiu principal que els joves identifiquin i analitzin les possibilitats que ofereixen les empreses de la comarca, moltes d’elles pioneres en el seu sector, i així poder orientar-hi el seu futur amb garanties i minimitzar la tendència a la despoblació que pateixen les zones rurals.