Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els ajuts Leader retornen amb força per ajudar a la creació, l’ampliació i la millora d’empreses de la Noguera i el Segrià Nord

DIVENDRES 15 DESEMBRE 2017

El passat dijous, 30 de novembre, va finalitzar el termini de presentació de sol·licituds pels ajuts del programa Leader corresponents a la convocatòria del 2017.

El Grup d’Acció Local Noguera – Segrià Nord ha rebut un total de 36 sol·licituds, de les quals 32 són de caràcter privat i 4 de caràcter públic, que suposaran unes inversions totals de 3.755.670,88€, ubicades a Àger, Artesa de Segre, les Avellanes i Santa Linya, Balaguer, la Baronia de Rialb, Bellcaire d’Urgell, Camarasa, Castelló de Farfanya, Cubells, Montgai, Os de Balaguer, Penelles, Ponts, Térmens , Vilanova de l’Aguda, Alfarràs, Almenar i Corbins.

Els ajuts Leader es regeixen pel principi de concurrència competitiva i els expedients es valoren en funció de criteris com els llocs de treball generats, la creació i ampliació d’empreses en municipis petits, els serveis que s’incorporen en els municipis rurals o la viabilitat del projecte empresarial, entre d’altres.

El programa Leader és un ajut del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, adreçat a empreses i emprenedors de territoris rurals i té com a objectiu la diversificació econòmica en les zones rurals a través d’accions adreçades a fomentar la reactivació econòmica i la creació d'ocupació.

El Consorci GAL Noguera Segrià Nord, per tal de diversificar l’economia i dinamitzar el territori, també treballa en polítiques específiques per la implicació i el retorn dels  joves al món rural,  estimular la innovació i la transferència de coneixements en el sector empresarial, promoure la transformació i la comercialització en el sector agroalimentari i posar en valor els atractius turístics del territori.

Per a més informació, us podeu posar en contacte amb el Grup d’Acció Local Noguera - Segrià Nord, mitjançant el telèfon 973 448 933 o via e-mail: leader@noguerasegrianord.cat.