Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Grup d’Acció Local Noguera Segrià Nord participa en l’International Cooperation Seminar a Estònia

DIJOUS 27 FEBRER 2020

El GAL estonià Peipsi-Alutaguse ha organitzat aquesta trobada per fomentar la cooperació entre GAL de diferents països

Des del dia 19 de febrer fins al 23 de febrer de 2020 representats de Grups d’Acció Local (GAL) Leader Pirineu Occidental, Consorci Alt Urgelll Cerdanya, Consorci del Baix Ebre Montsià, el Consorci GAL Noguera Segrià Nord i un representant d’ARCA (Associació d’Iniciatives Rurals de Catalunya) juntament amb altres GAL de Portugal i Finlàndia van participar al seminari sobre cooperació organitzat pel GAL estonià Peipsi-Alutaguse.

El programa del seminari comptava amb una sessió de presentació de projectes Leader, una sessió de coneixement de la cultura i les tradicions estonianes, i visites a iniciatives d’aquell territori que han estat subvencionades amb els ajuts Leader.

Els grups visitants així com l’amfitrió van presentar la seva zona d’actuació i els projectes en els quals estan treballant. Pel que fa a la cooperació catalana es van exposar els projectes Odisseu, Leader Natura, Gratitud Pallars, Custòdia per Desenvolupament i Futurs Emprenedors Rurals (FER).

Una de les visites va ser a escoles d’Estònia que han implementat el projecte FER, coordinat a Catalunya pel Consorci GAL Noguera Segrià Nord. Les escoles participants estan satisfetes dels resultats aconseguits i han palesat la voluntat de continuar fomentant l’esperit emprenedor entre els més joves i posant en valor les oportunitats que ofereix el món rural. A més a més d’escoles d’Estònia, es van mostrar interessats en el projecte FER un GAL de Portugal i per aquest motiu es prepara una trobada d’àmbit nacional i internacional aprofitant l’esdeveniment de la Fira FER 2020, prevista per als dies 10 i 11 de juny de 2020 a Balaguer