Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El GAL Noguera Segrià Nord va participar a la jornada “Talent jove al món rural” del projecte Odisseu a Oliana

El projecte Odisseu pretén captar el talent de les zones rurals per tal d'evitar el despoblament de joves qualificats d'aquestes zones

DIUMENGE 17 JUNY 2018

El Consorci GAL Noguera Segrià Nord va participar a la jornada “Talent jove al món rural”, inclosa dins del programa Odisseu, de foment del retorn dels joves al medi rural, que va tenir lloc a Oliana el passat dia 13 de juny. L’objectiu de la jornada era conèixer els resultats de les accions de l’Odisseu que s’han posat en marxa per facilitar l’arrelament laboral de joves professionals a les comarques rurals catalanes i posar-los en contacte amb les empreses del territori. Hi van participar diversos grups d’acció local i la xarxa de professionals de Joventut, agents tots ells del programa Odisseu.

La presentació de la jornada va anar a càrrec de l'alcalde d’Oliana, Il·lm. Sr. Miquel Sala, president i el vicepresident del Consorci GAL Alt Urgell Cerdanya; Sr. Jesús Fierro i Sr. Ramon Moliner respectivament; la directora general de Joventut, Sra. Marta Vilalta, i el director general de Desenvolupament Rural, Sr. Oriol Anson, que van destacar les oportunitats que té el territori rural i també la necessitat de crear les condicions perquè els joves puguin retornar al seu territori una vegada acabats els seus estudis superiors.

El Consorci GAL Alt Urgell-Cerdanya va exposar l’estat del projecte Odisseu i els resultats del 2017, i tot seguit va presentar l’informe “Titulacions universitàries en l’àmbit agroalimentari i sector TIC, propostes de futur al medi rural”.

A continuació es va començar el treball en grup per analitzar els Networking, l’eina Retorna i els ajuts al Pràcticum. En el marc d’aquesta dinàmica de grup el GAL Noguera Segrià Nord va explicar la metodologia del Networking professional que organitza conjuntament amb l’Oficina Jove del Consell Comarcal de la Noguera des de fa dos edicions, l’objectiu principal del qual és que les empreses puguin donar a conèixer les oportunitats laborals reals entre els joves que volen treballar al territori. També va valorar l’acció del Practicum Odisseu, que enguany al territori de la Noguera Segrià Nord ha gestionat 17 ofertes d’empreses interessades a contractar joves en pràctiques.

La jornada es va cloure amb una visita a l’empresa Taurus d’Oliana, molt vinculada al projecte Odisseu i al programa LEADER.

Odisseu forma part del projecte marc de cooperació Leader “Territori de Talent”, coordinat pels grups d’Acció Local i impulsat per la Direcció General de Desenvolupament Rural i la Direcció General de Joventut, a partir d’una iniciativa conjunta de la Fundació del Món Rural i de l’Associació d’Iniciatives Rurals de Catalunya i la xarxa de professionals de Joventut.