Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El GAL Noguera Segrià Nord participa en la Fira Presura de Sòria

DIJOUS 14 NOVEMBRE 2019

El Consorci GAL Noguera Segrià Nord ha participat a Presura, III Fira Nacional per a la Repoblació de l’Espanya Rural que s’ha celebrat a Sòria del 8 al 10 de novembre.

Presura és un a fira que vol ser el punt de trobada dels territoris poc poblats i aquelles persones amb esperit emprenedor que volen deixar de viure en l’entorn urbà i posar en marxa una idea de negoci i un projecte de vida en el medi rural.  El GAL Noguera Segrià Nord hi va  ser convidat a participar en qualitat d’agent públic que treballa per fomentar l’establiment dels joves al món rural.

En aquest sentit, la gerent del GAL Noguera Segrià Nord, Gemma Cortada, hi va explicar el programa Arrenca dins de la taula rodona “Innovació social i desenvolupament rural”. Aquesta intervenció va permetre tenir nous contactes amb agents i persones interessades a implementar el projecte en altres zones del territori com és el cas d’un Institut de Burgos, el qual s’ha mostrat interessat a dur a terme el programa.

El programa Arrenca per a la cerca d’oportunitats en el territori rural s’emmarca dins del projecte Odisseu per al retorn de joves al món rural. Coordinat conjuntament amb l’Oficina Jove de la Noguera, va dirigit a estudiants de batxillerat i cicles formatius, així com també a empresaris rurals, amb l’objectiu que els joves identifiquin i analitzin les possibilitats que ofereixen les empreses de la comarca, moltes d’elles pioneres en el seu sector, i així poder orientar el seu futur amb garanties i minimitzar la tendència a la despoblació que pateixen les zones rurals.

Arrenca forma part del projecte de cooperació Odisseu per al retorn dels joves al món rural, finançat pel Fons Europeu d’Ajudes al Desenvolupament Rural (FEADER) de la Unió Europea i el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació.