Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El GAL Noguera Segrià Nord i l'oficina Jove de la Noguera presenten el networking a la taula de treball d'entitats de alaguer i comarca

El networking forma part del projecte Odisseu

DIJOUS 22 MARÇ 2018

El Consorci Grup d’Acció Local Noguera Segrià Nord ha participat en una taula de treball juntament amb altres entitats i associacions de la ciutat de Balaguer i la comarca de la Noguera relacionades amb el món laboral per tal de compartir informació d’interès conjunt i donar a conèixer els diferents projectes en l’àmbit laboral que s’estan portant a terme.

El Consorci Grup d’Acció Local Noguera Segrià Nord va donar informació sobre el programa de cooperació Odisseu, que està en el marc del projecte Territori Talent, i va presentar la 2a Jornada de Networking que tindrà lloc el 10 de maig, organitzats tos dos conjuntament amb l’Oficina Jove de la Noguera.

Odisseu és un projecte que pretén arribar a joves qualificats d’origen rural i urbà, i a les empreses i emprenedors del territori per tal d’incentivar el retorn de joves cap al medi rural a partir de facilitar la seva inserció laboral i promoure l’arrelament dels joves amb el territori rural d’origen. Aquest projecte ofereix ajuts a les empreses per tal que acullin en pràctiques extracurriculars als estudiants universitaris en territoris rurals i d’aquesta manera conèixer les oportunitats que ofereix el món rural. 

A partir d’aquesta setmana les empreses ja poden enviar els perfils professionals amb els quals els agradaria contactar, per poder incorporar-los a la seva plantilla ja sigui de forma temporal, definitiva o en pràctiques en el marc del Practicum Odisseu.

 La Jornada de Networking s’adreça a empreses i a joves professionals, i consta de tres parts. Després de la presentació, hi haurà ponències simultànies per tal que empreses i joves professionals puguin enfocar la incorporació de talent a les empreses de la forma més satisfactòria per a ambdues parts. Posteriorment es faran entrevistes curtes individuals, programades prèviament en funció de les necessitats empresarials i els perfils professionals dels joves, per acabar amb un intercanvi d’opinions. 

Aquests projectes estan desenvolupats en el marc del Programa de Desenvolupament Rural (PDR) de Catalunya 2014-2020, i estan cofinançats pel Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural (FEADER) i el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya.