Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El GAL Noguera- Segrià Nord coordina el projecte ASTROTURISME finançat pel departament d'Agricultura

DIMECRES 17 AGOST 2016

El GAL Noguera-Segrià Nord és el Grup Coordinador del projecte “Astroturisme”, que, aprofitant el Parc Astronòmic Montsec i la certificació del Montsec com a Destinació Turística Reserva Starlight, té per objectiu convertir el territori del Montsec en un referent per a aquest tipus de turisme. El projecte està finançat amb el 90% pel Departament d’Agricultura amb cofinançament de fons FEADER i pel Consell Comarcal de la Noguera, ens que participa activament en la implementació del projecte.

Una de les actuacions previstes és, entre altres, posar en valor, especialment entre la població local, el potencial turístic del Montsec i proporcionar eines a les empreses perquè puguin adaptar-se a les demandes dels aficionats a l'astronomia. La participació del sector privat en el projecte "Astroturisme" és, doncs, molt important, pel seu paper com a receptor de visitants i com a divulgador d'oferta turística i de productes locals, afavorint la venda directa dels productes agroalimentaris elaborats en el territori.

A més, les accions de promoció de la destinació turística Montsec amb la certificació Starlight són punts clau per difondre la qualitat del cel, l'oferta turística i la varietat de productes agroalimentaris que ofereix, per atraure turistes respectuosos amb els recursos naturals. Així, dins del projecte "Astroturime" ja se n’han dut a terme dos: l’apadrinament de la mascota del PAM per part d’astronautes de la NASA i la signatura d’un conveni amb la Fundació Starlight pel qual el Montsec passa a ser el punt de referència Starlight a Catalunya.