Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El GAL Noguera Segrià Nord convoca a associacions i agents socioeconòmics del territori per fer un seguiment i avaluació de l’estratègia 2014-2020

Jornada de seguiment i avaluació de l'estratègia del Consorci

DIMECRES 18 ABRIL 2018

El proper dimecres 25 d’abril, tindrà lloc la Jornada de seguiment i avaluació de l’estratègia del GAL Noguera Segrià Nord per a l’aplicació del desenvolupament local participatiu LEADER PDR 2014-2020 amb associacions i agents socioeconòmics del territori, a la Sala d’Actes del Consell Comarcal de la Noguera.

La jornada es divideix en tres parts: la benvinguda, a càrrec de la Concep Cañadell Salvia, presidenta del GAL i del Consell Comarcal de la Noguera; l’avaluació de l’estratègia, objectius i accions, a càrrec de la Gemma Cortada, gerent del GAL; i la jornada finalitzarà amb un torn de paraules i debat.

Aquesta jornada té l’objectiu de fer un seguiment amb les altres associacions i agents socioeconòmics del territori de l’estratègia PDR 2014-2020 que es va elaborar l’any 2015 per al període 2014-2020 i amb la qual es van formular quatre objectius: la creació i consolidació d’empreses en el territori, la dinamització del turisme, la promoció de la transformació i comercialització dels productes agroalimentaris i la implicació de la joventut en el desenvolupament territorial i reton dels joves al món rural.

Durant aquests anys, per tal de complir amb aquests objectius, el GAL Noguera Segrià Nord ha gestionat diferents convocatòries d’ajuts Leader gràcies a les quals s’ofereixen ajuts de fons europeus a empreses del territori rural, per tal de crear i consolidar empreses i llocs de treball en el nostre territori, i també els projectes Start-Up rural, ENFOC i Cowocat Rural.

Per tal de complir amb l’objectiu d’implicació de la joventut en el desenvolupament territorial i retorn dels joves al món rural, el GAL Noguera Segrià Nord participa activament en el programa Odisseu, dins el qual a nivell territorial es desenvolupa el projecte Arrenca i la jornada de Networking professional. També coordina el projecte FER: Ensenyant a emprendre a les escoles del món rural, per fomentar les vocacions emprenedores entre l'alumnat de cicle superior d'Educació Primària de les escoles ubicades en territoris rurals, despertar el talent emprenedor entre els joves i facilitar la cerca d'oportunitats en el món rural.

L’objectiu de promoció de la transformació i comercialització dels productes agroalimentaris es treballa amb el projecte Gustum i el projecte estratègic del 2018 Territori de Valor per tal d’impulsar un distintiu agroalimentari territorial.

El projecte Espais Naturals de Ponent i l’Astroturisme, juntament amb el projecte Territori de Valor 2017 van encaminats a la dinamització del turisme.

Aquesta jornada està oberta a tota la ciutadania del nostre territori, animeu-vos a participar per tal de ser decisius en el nostre desenvolupament econòmic!