Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El GAL Noguera - Segrià Nord clou el cicle de jornades per a empreses rurals del 2017 amb una jornada sobre finançament

El foment de les habilitats de negociació, prendre consciència dels errors que cometem, saber a què atorguen més importància els bancs i quins productes posen a la nostra disposició, són els continguts debatuts en aquesta jornada.

DIMARTS 12 DESEMBRE 2017

El passat dilluns 4 de desembre va tenir lloc una Jornada de Finançament per a empreses rurals, al Centre d’Empreses Innovadores de Balaguer, a la qual van assistir una vintena d’empreses de la Noguera i del Segrià Nord, totes elles amb vinculació amb el Consorci GAL Noguera-Segrià Nord, ens que gestiona els ajuts Leader.

Per començar, la gerent de GAL Noguera - Segrià Nord, Gemma Cortada, va explicar els ajuts Leader per a la creació, millora i ampliació d’empreses. Les entitats bancàries son agents que dinamitzen l’economia del territori, i per tant els ajuts Leader i les empreses han d’estar en contacte amb elles i conèixer els diferents productes que poden oferir per tal de millorar la viabilitat de les empreses del territori. Així també es va presentar el conveni que el DARP disposa amb l’ICF i diferents entitats bancàries de préstecs preferents per als beneficiaris Leader.

Tot seguit, Carles Morata Soler, expert en gestió financera i patrimonial, va centrar la seva ponència a tractar els errors més comuns que es cometen quan es negocia amb la banca. Durant la pausa, les persones assistents van tenir l’oportunitat d’interactuar amb representants de diferents entitats financeres que, a la segona part de la jornada, van presentar els seus productes i van atendre en entrevistes individuals a qui ho va demanar.

La jornada va ser valorada molt positivament pels participants, que van tenir l’oportunitat d’aprofundir i de conèixer de primera mà aspectes rellevants en quant al fiançament.

Aquesta jornada ha estat organitzada, en el marc de Pla Anual de Transferència Tecnològica 2017, pel Consorci GAL Noguera – Segrià Nord i el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, amb la col·laboració de Catalunya Emprèn, la Generalitat de Catalunya, el Fons Social Europeu i el Centre d’Empreses Innovadores de Balaguer.