Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Consorci GAL Noguera Segrià Nord assisteix a la jornada “LEADER, soci col·laborador clau en les línies futures del MAPA”

DIJOUS 29 NOVEMBRE 2018

El Consorci Grup d’Acció Local Noguera Segrià Nord va assistir a la jornada “Leader, soci col·laborador clau en les línies futures del Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació”, organitzada per la Red Rural Nacional a Oviedo el passat 28 de novembre de 2018.

Els objectius de la jornada eren explorar el paper estratègico del LEADER en el context nacional i europeo; presentar les activitats i les eines que la Red Rural Nacional posa a disposició dels Grups d’Acció Local; exponer els principals resultats de l’estudi sobre els diferents models d’implementació del LEADER durant el període 2014-2020 i recollir les opinions al respecte; conèixer els diferents enfocaments del treball fet en xarxa; i reflexionar sobre els aprenentatges de l’experiència actual i fixar les bases per assegurar l'èxit de LEADER en el pròxim període.

La jornada es va estructurar en diferents blocs. En el primer, es va parlar del paper clau del LEADER com a soci col·laborador en les línies futures del Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació.

En el segon, es va parlar de l’acció de la Red Rural Nacional-LEADER, es van exposar els principals resultats de l’estudi de l’aplicació LEADER, i es va cloure el bloc amb una dinàmica participativa amb eines en línia i torns de paraula.

El tercer bloc tenia com a eix la valoració de diferents respostes davant un mateix context, xerrada que es va completar amb una dinàmica referent a dos preguntes: què podem aprendre de l’experiència actual, i quins elements són indispensables per assegurar l’èxit de LEADER en el futur període.

Aquesta trobada es va organitzar per crear un front comú contra l'abandonament i la despoblació que pateix el medi rural i una forta aliança interterritorial que, a través de diferents mesures i plans, permeti impulsar un medi rural viu, modern, dinàmic i amb ocupació.