Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Consorci GAL Noguera Segrià Nord aprova un total de 25 projectes per crear, ampliar i millorar empreses

Els projectes suposen una inversió de més de 2.539.000 euros al territori.

DIVENDRES 02 OCTUBRE 2020

En la convocatòria 2019 dels ajuts Leader, el Consorci GAL Noguera Segrià Nord va rebre les sol·licituds de 5 ajuntaments i 28 empreses de la Noguera i el Segrià Nord. D’aquests, 25 han pogut optar a un ajut l’import del qual oscil·la entre el 20% i el 40% de la inversió sense IVA. Aquests 25 projectes suposen una inversió de més de 2.539.000 euros a la Noguera i al Segrià Nord, i l’import dels ajuts suma un total de 642.269,84 euros.

Les inversions de les empreses de la Noguera i el Segrià nord s’ubiquen a les poblacions d’Alfarràs, Algerri, Almenar, Artesa de Segre, Balaguer, Cabanabona, Camarasa, Castelló de Farfanya, Corbins, Foradada, Os de Balaguer, Torrelameu, Vallfogona de Balaguer, Vilanova de l’Aguda, Vilanova de la Barca i Vilanova de Meià. Pel que fa al sector de les inversions, dels 25 projectes aprovats, 7 són projectes del sector agroalimentari, 5 projectes turístics i 13 relacionats amb altres sectors.

El programa LEADER és un ajut del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, adreçat a empreses i emprenedors de territoris rurals que vulguin fer inversions per crear una empresa o bé per ampliar o millorar una empresa en funcionament.

L'objectiu d'aquests ajuts és fomentar la diversificació econòmica en les zones rurals. D’aquesta manera es pretén crear més ocupació al territori, afavorir els joves emprenedors i emprenedores, mitigar el canvi climàtic i protegir els recursos naturals i patrimonials de la zona i impulsar la innovació de les empreses del territori.

S’atorguen segons el principi de concurrència competitiva en funció de diferents criteris com són els llocs de treball, el tipus d’empresa, criteris ambientals, la viabilitat del projecte, el municipi de la seu fiscal i de la ubicació de la inversió, obtenint més punts per les inversions que es realitzen en els municipis més petits del territori.

A data d’avui ja s’han publicat les bases de la convocatòria 2020 dels ajuts Leader. Per aquest motiu, els dies 2 i 23 d’octubre es realitzaran dues sessions informatives online sobre els ajuts, per a aquelles empreses interessades a realitzar noves inversions o obrir nous negocis. Per tal d’assistir a les jornades cal inscriure-s’hi a la web www.noguerasegrianord.cat través del formulari de l’apart de sessions informatives.

Qualsevol persona interessada a demanar informació sobre els ajuts Leader pot sol·licitar cita prèvia presencial a través de wwww.noguerasegrianord.cat o bé trucar al 973 448 933 extensió 3