En aquesta trobada van assistir-hi l’IES de Bellcaire, l’IES Almatà, l’IES Ciutat de Balaguer i l’Escola Vedruna, participants tots ells del projecte ARRENCA.

A la primera part de la trobada, després de les paraules de benvinguda de l’alcalde de Balaguer, Jordi Ignasi Vidal, i la presidenta del Consell Comarcal de la Noguera, Concepció Cañadell, els estudiants van rebre informació de l’Agència de Gestió d’Ajuts Universitaris i de Recerca (AGAUR) sobre els diferents ajuts per als estudis superiors no obligatoris i els passos que han de seguir per sol·licitar-los.

A la segona part, va tenir lloc la cloenda de la 5a edició del projecte ARRENCA, de cerca d’oportunitats en el nostre territori. El projecte ARRENCA és una iniciativa del GAL Noguera – Segrià Nord i l’Oficina Jove del Consell Comarcal de la Noguera en el marc del projecte Odisseu, de retorn dels joves al món rural, finançat per fons FEADER i el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació. En aquesta part de la trobada tres joves que han finalitzat els seus estudis universitaris van explicar les seves experiències i, tot seguit, tres joves empresaris de la Noguera van explicar la seva vivència personal des dels seus estudis universitaris fins al procés de creació de la seva empresa, van donar consells als estudiants i van lliurar els premis, juntament amb la presidenta del Consell Comarcal de la Noguera, a les propostes de millora més creatives i originals, que els estudiants van adreçar a les 18 empreses que van visitar en el marc del projecte ARRENCA.

A la tercera part de la trobada, es va realitzar un taller participatiu de les “Tres claus per parlar en públic” a càrrec de Jordi Urgell.