Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Aprovats els ajuts Leader 2017, amb una inversió de 2.401.756,69 € al territori

Els ajuts Leader es destinen a crear, ampliar o millorar empreses dels territoris rurals.

DIMARTS 12 JUNY 2018

La darrera Junta Executiva del Consorci Grup d’Acció Local Noguera-Segrià Nord ha  aprovat els ajuts del programa Leader corresponents a la  convocatòria de l’any 2017, en la qual han presentat 37 sol·licituds d’ajut.

Un total de 24 empreses privades del territori del GAL Noguera - Segrià Nord i 1 administració pública han estat les beneficiàries dels 642.256,33 € d'ajut que s’han atorgat. L’import d'aquests ajuts a les empreses ha suposat entre el 22,50% i el 30,00% de les inversions que preveuen fer, que en total sumen més dels 2.400.000 euros.

Les ajudes Leader són ajudes que es regeixen pel principi de concurrència competitiva i els expedients es valoren en funció de criteris com: els llocs de treball que es generen, la creació i ampliació d’empreses en municipis petits, els serveis que incorpora en els municipis rurals o la viabilitat del projecte empresarial.

En aquesta convocatòria els expedients estan localitzats a les poblacions d’Àger, Artesa de Segre, les Avellanes i Santa Linya, Balaguer, Bellcaire d’Urgell, Camarasa, Cubells, Montgai, Os de Balaguer, Penelles, Ponts, Térmens i Vilanova de l’Aguda, així com les poblacions del Segrià Nord de Alfarràs, Almenar i Corbins.

Els sectors d’activitat són: els establiments turístics i activitats d’oci, la transformació de productes agroalimentaris com el vi, la carn i la mel, empreses de serveis a la població i a empreses, comerços i empreses de serveis a l’agricultura. En referència a temes d’ocupació, aquests projectes comportaran la consolidació de prop de 250 llocs de treball i la creació de 15 nous llocs de treball, dels quals 8 (53%) són dones i 7 (47%) són homes. D’aquests 15 llocs, 8 (53,3%) seran de joves menors de 25 anys.

El programa LEADER és un ajut del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, adreçat a empreses i emprenedors de territoris rurals que vulguin fer inversions per crear una empresa o bé per ampliar o millorar una empresa en funcionament. L’àmbit del Consorci Grup d’Acció Local Noguera- Segrià Nord, ubicat al Consell Comarcal de la Noguera, inclou tots el municipis de la Noguera i els municipis de Alfarràs, Alguaire, Almenar, la Portella, Corbins i Vilanova de la Barca de la comarca del Segrià.

L'objectiu d'aquests ajuts és fomentar la diversificació econòmica en les zones rurals. Això es materialitza mitjançant accions adreçades a fomentar la reactivació econòmica i la creació d'ocupació, a establir polítiques específiques per als joves del món rural, a promoure accions dirigides a la mitigació i adaptació al canvi climàtic i la protecció dels recursos naturals, i a estimular la innovació i la transferència de coneixements en el sector empresarial.

La propera convocatòria està prevista a l’estiu del 2018 i s’hi podran acollir empreses del sector agroalimentari, turístic, serveis, etc. que desenvolupin la seva activitat en el territori, i contribueixin a la diversificació econòmica no agrària.

Per a més informació, us podeu posar en contacte amb el Grup d’Acció Local Noguera Segrià Nord, ubicat al Consell Comarcal de la Noguera, mitjançant el telèfon 973 448 933 o via e-mail: leader@noguerasegrianord.cat.