Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Ajuts per a 16 empreses del Grup d’Acció Local Noguera-Segrià Nord

DIMARTS 06 JUNY 2017

La Junta Executiva del Consorci Grup d’Acció Local Noguera-Segrià Nord ha  aprovat els ajuts del programa Leader corresponents a la 2a convocatòria de l’any 2016, en la qual han presentat la sol·licitud de l’ajut 21 empreses privades i 6 administracions públiques.

Un total de 16 empreses privades del territori del GAL Noguera - Segrià Nord i 2 administracions públiques han estat les beneficiàries dels 642.269,84 € d'ajut que s’han atorgat. L’import d'aquests ajuts a les empreses ha suposat entre el 22,50% i el 35,00% de les inversions que preveuen fer, que en total sumen més dels 1,9 milions d’euros.

Les ajudes Leader són ajudes que es regeixen pel principi de concurrència competitiva i els expedients es valoren en funció de criteris com: els llocs de treball que es generen, la creació i ampliació d’empreses en municipis petits, els serveis que incorpora en els municipis rurals o la viabilitat del projecte empresarial.

En aquesta convocatòria els expedients estan localitzats a les poblacions d’Àger, Artesa de Segre, les Avellanes i Santa Linya, Balaguer, la Baronia de Rialb, Cabanabona, Castelló de Farfanya, Montgai, Os de Balaguer, Penelles, Ponts, Sant Llorenç de Montgai i Vallfogona de Balaguer.

I els sectors d’activitat són: els establiments turístics, la transformació de productes agroalimentaris com l’oli, el vi, la cervesa, la mel, empreses de serveis assistencials, cooperatives, comerços, empreses de serveis a l’agricultura i enginyeries.

El programa LEADER és un ajut del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, adreçat a empreses i emprenedors de territoris rurals que vulguin fer inversions per crear una empresa o bé per ampliar o millorar una empresa en funcionament. L’àmbit del Consorci Grup d’Acció Local Noguera- Segrià Nord, ubicat al Consell Comarcal de la Noguera, inclou tots el municipis de la Noguera i els municipis de Alfarràs, Alguaire, Almenar, la Portella, Corbins i Vilanova de la Barca de la comarca del Segrià.

L'objectiu d'aquests ajuts és fomentar la diversificació econòmica en les zones rurals. Això es materialitza mitjançant accions adreçades a fomentar la reactivació econòmica i la creació d'ocupació, a establir polítiques específiques per als joves del món rural, a promoure accions dirigides a la mitigació i adaptació al canvi climàtic i la protecció dels recursos naturals, i a estimular la innovació i la transferència de coneixements en el sector agroalimentari.

La propera convocatòria està prevista a finals de 2017 i s’hi podran acollir empreses del sector agroalimentari, turístic, serveis, etc. que desenvolupin la seva activitat en el territori, i contribueixin a la diversificació econòmica no agrària.

Per a més informació, us podeu posar en contacte amb el Grup d’Acció Local Noguera Segrià Nord, ubicat al Consell Comarcal de la Noguera, mitjançant el telèfon 973 448 933 o via e-mail: leader@noguerasegrianord.cat.