Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

AJUTS LEADER 2016

OBERTA LA CONVOCATÒRIA DE PRESENTACIÓ DE SOL·LICITUTS D'AJUTS LEADER 2016. Fins al 21 de març estarà oberta la convocatòria d’ajuts LEADER Ordre ARP/8/2016, de 21 de gener, per tal de que es puguin presentar les sol·licituds d’ajut.

DIJOUS 28 GENER 2016

Els ajuts Leader estan destinats a fomentar la diversificació de les economies rurals i tenen com a finalitat el foment de la realització de inversions que generin activitat econòmica amb accions adreçades a fomentar la reactivació econòmica i la creació d’ocupació, a establir polítiques especifiques per als joves del món rural, que fomentin el seu arrelament i desenvolupament econòmic i social, a promoure accions dirigides a la mitigació i adaptació al canvi climàtic i la protecció dels recursos naturals i estimular la innovació i la transferència de coneixements en el sector agroalimentari.

Poden se beneficiaris persones físiques i jurídiques (microempreses, pimes, cooperatives, associacions o fundacions, excepte les empreses de producció agroalimentària) que realitzin inversions per a la creació, ampliació i millora de la seva empresa i les entitats públiques. En el territori del GAL Noguera-Segrià Nord (tots els municipis de la comarca de La Noguera i els municipis d’Alfarràs, Alguaire, Almenar, Corbins, la Portella i Vilanova de la Barca, de la comarca del Segrià).

El pressupost en aquesta convocatòria i per aquest territori és de 642.269,84 euros, confinançat en el 57% pel Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació i el 43% pel Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural (FEADER).