Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

A la Noguera i el Segrià Nord, vins catalans

DIJOUS 13 ABRIL 2017

El Consorci Grup d’Acció Local Noguera-Segrià Nord participa en l’acció “Aquí, vins catalans”, del projecte GUSTUM, per incrementar la presència de vins catalans amb DO als restaurants de Catalunya i incentivar-ne el consum.

Es poden adherir a aquesta campanya els restaurants ubicats als territoris Leader que ofereixen a la seva carta un  mínim del 60% de vins de DO catalanes. Per fer-ho, han d’emplenar la sol·licitud disponible al web del programa GUSTUM (https://www.gustum.org/) i facilitar al corresponent Grup d’Acció Local una còpia de la carta de vins per acreditar que compleixen els requisits.

Als restaurants adherits, se’ls lliuren uns adhesius amb el logotip i l’eslògan de la campanya per a col·locar-los a la porta i a les cartes de vins de l’establiment. D’aquesta manera, els consumidors finals poden distingir fàcilment els establiments que tenen una major sensibilitat envers el producte local. A més, tindran també una discriminació positiva a l’hora de participar en accions de promoció i comunicació del projecte GUSTUM.

El projecte GUSTUM, al qual pertany la campanya “Aquí, vins catalans”, és un projecte de cooperació interterritorial coordinat per l’Associació Leader de Ponent i impulsat conjuntament pels altres 10 Grups d‘Acció Local de Catalunya. Té com a objectiu fomentar el desenvolupament rural a través de la promoció i la comercialització del producte agroalimentari local, artesà i de qualitat, i també a través de la sinergia amb altres sectors del territori com el turisme, la gastronomia i el petit comerç.