Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

50 joves i 6 empreses participen a la Jornada de Networking de la Noguera

Durant el taller sobre com parlar en públic
Durant el taller sobre com parlar en públic

DILLUNS 11 ABRIL 2022

Aquest dilluns 11 d’abril ha tingut lloc la 4a edició de la Jornada de Networking Jove de la Noguera que, després de 2 anys sense celebrar-se, ha aplegat una cinguantena de joves i sis empreses. Organitzada per l’Oficina Jove del Consell Comarcal de la Noguera i el Consorci GAL Noguera-Segrià Nord, la Jornada es defineix com un punt de trobada entre empreses del territori amb ofertes de treball disponibles i jovent de la comarca que busca feina, amb el doble objectiu d’impulsar la incorporació del jovent al món laboral i de cobrir les ofertes de feina de les empreses de la Noguera que busquen personal.

Han participat en la presentació i la coordinadora territorial de Joventut a Lleida, Maricel Segú, i el president del Consell Comarcal de la Noguera, Sr. Miquel Plensa, que ha agraït la participació a la trobada tant a joves com a empreses, ja que la seva proactivitat és important per al desenvolupament econòmic i social de la Noguera.

Tot seguit, les empreses han presentat als joves les seves ofertes laborals i els perfils que busquen, i posteriorment, durant una pausa per esmorzar al Claustre del Consell Comarcal, s’ha aprofitat per afavorir la interrelació entre jovent i empreses per mantenir un primer contacte.

La Jornada de Networking s’ha completat amb dos tallers pràctics per facilitar eines i coneixement vinculat al món laboral: el primer centrat en com parlar en públic, posant èmfasi en la comunicació verbal i no verbal; i el segon sobre pautes i idees per preparar-se una entrevista personal i redactar un currículum vitae. Tots dos els ha impartit Maribel Contreras, formadora en Comunicació Corporativa i Interna.

En aquesta edició hi han pogut participar joves aturats/des inscrits/es al SOC o joves que busquen feina, així com també joves universitaris/àries o de cicles de formació. Les ofertes per als joves universitaris provenien d’empreses participants en el programa Odisseu, una iniciativa que té com a objectiu principal el retorn dels joves al món rural fomentant la seva incorporació laboral i el seu arrelament a la comarca. Les ofertes Odsisseu poden consultar-se a https://www.odisseujove.cat/ofertes-de-practiques/, i el termini per inscriure-s‘hi el 21 d’abril.

Odisseu està desenvolupat conjuntament per Oficines Joves i Grups d’Acció Local i finançat per la Direcció General de Joventut del Departament de Drets Socials, el Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural i el Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural.