Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Més de 100 alumnes de la Noguera i el Segrià Nord presenten els seus projectes d’emprenedoria a la Fira FER -Futurs Emprenedors Rurals

Un jurat professional ha valorat cada projecte empresarial amb una menció especial

Alumnes explicant el seu projecte
Alumnes explicant el seu projecte

DIVENDRES 10 JUNY 2022

El dia 10 de juny el claustre del Consell Comarcal de la Noguera va ser l’aparador dels projectes finals dels alumnes de 5è i 6è de primària de les escoles que han participat al projecte FER- Futurs Emprenedors Rurals, impulsat pel Consorci GAL Noguera Segrià Nord.  

Les escoles de la Noguera i el Segrià Nord que han participat a la Fira FER són: l'Escola Arrels dels Alamús, l'Escola Bonavista de Bellcaire d’Urgell, l’Escola Vedruna de Balaguer i l'Escola Salvador Espriu de Vallfogona de Balaguer.

Els més de 100 alumnes d’aquestes escoles van presentar a la Fira FER un total de 20 projectes d’emprenedoria treballats i elaborats durant el curs escolar. Un jurat professional format per representants del Departament d’Agricultura de la Noguera i el Segrià, dels Serveis Educatius del Segrià i el Pallars Jussà, del GAL Pirineu Occidental, i mestres, van valorar els treballs presentats amb mencions especials per als aspectes destacables de cadascun dels projectes, com la sostenibilitat, la comunicació, la innovació, la creativitat, l'abast territorial, etc.

Com a novetat, la fira FER d’enguany ha comptat amb la participació de dos escoles visitants, per conèixer directament el projecte FER: l’Escola Maria Immaculada de Tremp i l’Escola de Sant Miquel de Miralcamp.

Per a les escoles interessades a treballar aquest projecte pedagògic, el proper dia 28 de juny es farà una sessió informativa on s'explicarà com implementar-lo a l'aula, la seva adequació al nou currículum i l'experiència dels centres educatius. Per a inscripcions, visiteu el web www.futursemprenedors.cat .

El projecte FER.CAT es va posar en marxa l’any 2016 per fomentar les vocacions emprenedores entre l'alumnat de cicle superior d'Educació Primària de les escoles ubicades en territoris rurals. Entre els objectius del projecte destaca despertar el talent emprenedor entre els joves, facilitar la cerca d'oportunitats i aprofitament de recursos oferts pel món rural, difondre la cultura emprenedora als centres educatius i incorporar valors relacionats amb l'emprenedoria, fomentar el treball en equip, el debat i les relacions, i introduir de formà bàsica la cultura financera a les escoles.

FER proporciona a les escoles material didàctic per a l’alumnat i la guia per al mestre així com un acompanyament durant tot el curs escolar per implementar el projecte a l’aula a través d’un grup de treball coordinat pel Centre de Recursos Pedagògics del Servei Educatiu de la Noguera.

L'èxit del projecte es fa palès en l'augment d'alumnes i escoles participants que creix cada any, atès que el curs 2017-2018 a tot Catalunya es van comptabilitzar 28 escoles i 385 alumnes, i el curs escolar 2021-2022 el Projecte FER finalitza amb 33 escoles participants de tota la Catalunya rural i més de 840 alumnes.

El projecte FER.Cat per fomentar l’emprenedoria entre l’alumnat de 5è i 6è de primària, està coordinat pel Consorci GAL Noguera Segrià Nord i finançat per fons FEADER i pel Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació.

Les escoles que tinguin interès a participar en el projecte FER es poden inscriure a través d'aquesta mateixa web  o poden sol·licitar informació al Consorci GAL Noguera Segrià Nord (tel. 973 448 933).