Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Castell del Remei

                                         logo_castell.png

El Castell del Remei és una antiga colònia agrícola que conserva en plena activitat el seu celler de vins de prestigi internacional i constitueix el primer exemplar català concebut segons el model dels châteaux bordalesos.

La seva història com a nucli estratègic es remunta a gairebé 2.000 anys d'antiguitat, a l'època romana. També ha estat del Comtat d'Urgell, del Bisbat de Solsona i fins als anys vuitanta del segle XX a la família Girona, representant de l'alta burgesia catalana. També va ser clau per a la construcció i el desenvolupament del Canal d'Urgell.

Al segle XIX va constituir la hisenda més gran de regadiu de Catalunya amb la incorporació dels avenços tècnics propis de la Revolució Industrial: un molí, una destil·leria, una boteria i una ferreria. La finca inclou el Santuari de la Verge del Remei, el restaurant Castell del Remei, un nucli zoològic i la sala d'exposicions Lucilla Atilia, presidida per un pedestal romà del segle I.

Actualment Castell del Remei és una finca històrica envoltada de vinyes sota la Denominació d'Origen Costers del Segre, on els primers indicis d'activitat vinícola es remunten a l'any 1780. Disposa d'una gamma de vins reconeguts internacionalment i exporta els seus vins a quaranta països dels cinc continents: Gotim Blanc, Gotim Bru, Sícoris, Oda Blanc, Oda Negre, 1780.

Esglèsia i Castell.jpgSala de botes.jpg

General aeria.jpg

www.castelldelremei.com

Document Actions